KACKELKLUBBEN  Organisationsnummer 06802507-4157

Hur det började!

 

Vi som startat Kackelklubben är några fjäderfäfantaster som tyckt att det finns för lite aktiviteter för oss med detta intresset här i södra Kalmar län.

Vi ska försöka ordna så mycket aktiviteter som möjligt och alla medlemmar får gärna komma med förslag.

Vi startade upp hösten 2012 med ett upptaktsmöte där en interimstyrelse bildades och vi hade ett ordinarie årsmöte i mars 2013 där styrelsen valdes.

Nu är vi igång på allvar och ser positivt på framtiden med Kackelklubben!

Så bli medlem du också och var med och påverka aktiviteter och träffar.

 

ALLA är välkomna som medlemmar var i landet ni än bor!

 

Hälsningar styrelsen!

 


 

Styrelsen 2017

 

Ordförande:

Annacarin Henriks

Jag skaffade mina första höns 1981. Det var 20 stycken vita hisex och jag hade inte en aning om hur de funkade. Jag fick lära mig av mina misstag. T ex lärde jag mig att de inte stannar på gården som hundar om de inte är vana vid att bo där. Jag fick hämta dem ute på de närbelägna åkrarna vid flera tillfällen. Efter det har jag haft många olika raser.

Att hålla höns handlar inte bara om ett intresse för djur för mig, utan också om ett sätt att leva. Att försöka leva i samklang med naturen så gott det går och att veta hur det jag äter är producerat. Det är också det vi försöker att förmedla genom Kackelklubben. Jag hoppas att jag kan dela med mig lite av mina kunskaper och åsikter genom Kackelklubben.

 


 

Sekreterare:

Jessika Carlén

Mina första höns kom i oktober 2014, i form av ägg, från mataffären, som jag lade i kläckare. Sex underbara små gullefjun blev resultatet, och jag var fast!

Anledningen till att jag bestämde mig för att skaffa höns var självhushållning vad gäller både ägg och fågelkött. Detta eftersom dessa industrier strider mot allt jag tror på vad gäller djurvälfärd, etik och moral.

När jag började läsa på om höns och olika raser inför mitt hönsägande så insåg jag att avel och utställning också verkade spännande! Dit har jag inte riktigt kommit ännu. Men jag hoppas att framöver kunna lösa de praktiska "problemen" av aveln, som beror på att jag har flera raser, och blandraser, som normalt sett bor tillsammans och går fritt hela dagarna. Och detta naturligtvis utan att inkräkta för mycket på deras frihet och välfärd. Det blir en utmaning!

 


 

Kassör:

Nina Henriksson

Jag köpte mina första höns -99 men är för närvarande utan då vi gärna reser en del. Tycker att det verkar larvigt att ha med sig höns i husvagn. 

Att ha rashöns av varierad typ ligger inte för mig då jag inte vill bygga flera gårdar och hus. Men en liten flock som kan tillgodose äggbehovet här hemma står på önskelistan framöver. Det finns väl inget som smakar så gott som riktigt färska ägg, från egna välmående höns.  

Under tiden är jag tacksam att få ta del av all kunskap och engagemang som finns i klubben och hjälper till med det jag kan.