KACKELKLUBBEN  Organisationsnummer 06802507-4157

KURSER

 

Vi försöker hålla alla kurserna i mån av efterfrågan, så gör gärna en intresseanmälan om du vill gå någon eller några av dem framöver.

 

Kostnaden för kurserna är 200 kr plus medlemskap, se längst ner på denna sida. När du betalat är din plats bokad. I kursavgiften till samtliga kurser ingår någon form av förtäring, så har du någon allergi eller speciella krav angående maten meddelar du oss detta vid anmälan.

 

Kursavgiften återbetalas inte vid återbud senare än två veckor innan kursen. Men om du får förhinder, och meddelar oss detta så fort du har möjlighet, så har du istället en garanterad en plats vid nästa kurstillfälle.

 

Skulle vi efter att anmälningstiden gått ut tvingas ändra datum, ställa in kursen, eller på annat sätt ändra förutsättningarna för att du ska kunna deltaga, så får du välja om du vill ha en bokad plats vid nästa kurstillfälle, eller om du vill få avgiften återbetalad.

 

 


 

* Hönshållning för nybörjare

 

Vi går igenom grunderna för att kunna hålla höns hemma. Bland annat utformning av utrymmen, regler, foder, sjukdomar, ohyra och rovdjur. Har du egna frågor och funderingar får du gärna ta upp dem under dagen.

 

Den här kursen är mycket omtyckt av våra deltagare.

 

Vårens kurs kommer att hållas lördagen 10 mars 09.00-14.00 i Västrahult tre mil nordväst om Kalmar hos Annacarin Henriks och sista anmälningsdag är 4 mars.

Intresseanmälan gör du genom att maila kackelklubben@hotmail.se eller fyll i formuläret längst ner på denna sida.

 


 

* Slaktkurs

 

Här får du lära dig hela processen från hönshuset till köket. Vi går igenom skillnaden mellan att slakta och avliva, samt olika sätt att utföra detta på. Du får även tillfälle att träna på att skålla, plocka, flå och ta ut inälvorna. Som bonus får du också en snabbkurs i hönsens anatomi. Vi går även igenom de vanligaste smittämnen vi människor kan drabbas av via köttet och hur du sköter hygienen i samband med slakten för att undvika detta.

 

Nästa kurs kommer att bli i höst 2018 när det blir tillräckligt kallt för att det ska vara hygieniskt. Datum är ej bestämt. 

Intresseanmälan gör du genom att maila kackelklubben@hotmail.se eller fyll i formuläret längst ner på denna sida.                 

 


 

*  Kläckningskurs för nybörjare

 

Kursen för dig som vill börja kläcka fram egna kycklingar. Oavsett om du endast vill ha naturruvade kycklingar eller vill kläcka i maskin, och oavsett om du vill avla för ett specifikt ändamål, eller bara vill ha en kull kycklingar för att den där envisa ruvhönan ska resa på sig, så är grunderna för ett lyckat resultat med starka och friska kycklingar desamma. Vi går tex igenom hur du väljer ut bra avelsdjur, vilken sorts kläckare som är lämplig, om du ska ha en, och hur du sköter om kycklingarna på bästa sätt.

 

Har du önskemål om att vi går igenom någon ras mer detaljerat med tanke på tex val av avelsdjur så ta med det i din anmälan! Vi är inte proffs på alla världens hönsraser, men vi kan ta fram lite mer uppgifter om just din ras om så önskas. Max två raser per kursdeltagare för att det ska finnas tillräckligt med tid för detta under dagen. 

 

Nästa kurs kommer att hållas i början av 2019 om det inte finns tillräckligt med intresse och anmälningar för att hålla en tidigare. Intresseanmälan gör du genom att maila kackelklubben@hotmail.se eller fyll i formuläret längst ner på denna sida.

 


 

Vid intresse för att gå någon av våra kurser, var vänlig skicka en intresseanmälan. Vid tillräcklig efterfrågan sätter vi ihop kurser allt efter som.

Glöm inte skriva vilken av kurserna som du önskar gå.

 

Ditt namn

Din e-post

Din hemsideadress

Ditt meddelande

PRIS

Medlem: 200 kr/ person och kurs.

Ej medlem: 200 kr/person och kurs + medlemsavgift (100 kr/person eller 200 kr/ familj).

För slaktkursen tillkommer ev materialkostnader.